Google Chrome – Tippek, trükkök

Google Chrome

A Chrome a világ legnépszerűbb böngészője, amellett rengeteg rejtett unkciót is tartalmaz. Összeszedtem párat, amit itt meg is osztok, kizárólag mobil eszközökön!

Mielőtt belekezdenénk, győződjünk meg arról, hogy a legújabb Chrome verziót használjuk. Ha nem érhető el frissítés az alkalmazás áruházunkban, akkor mindenbizonnyal nincs újabb verzió.

Sötét mód

A sötét mód bekapcsolásához, hozzunk létre egy új üres lapot, majd a címsorba írjuk be hogy: chrome://flags. Kerressünk rá a Android Chrome UI dark mode-ra és válasszuk ki az Enabled-et. Ezután jobb oldalt alul kéri, hogy indítsuk újra a böngészőnket, ezt tegyük is meg. Miútán újra megnyílt a böngésző, zárjuk be. Utána a Beállításokban megjelenik egy Témák menüpont, ott válasszuk ki a Sötét-et és készen is vagyunk.

Eszköztár lentre helyezése

Mostanra elterjedtek a 6 inch-es és annál nagyobb telefonok, amiket egykézzel már-már lehetetlen használni. Erre is van egy megoldás a Chrome-ban, hogy az eszköztárunkat(Új lap, Beállítások, Keresés) a készülékünk aljára helyezzük. Maradunk a chrome://flags oldalon, keresőbe írjuk be hogy Chrome Duet és állítsuk át Enabled-re. Újraindítás és kilépés után ha megnyitjuk, automatikusan alulra kerül az eszköztárunk.

Párhuzamos letöltések

A párhuzamos letöltések engedélyezésével gyorsíthatunk a letöltési sebességünkön. A chrome://flags oldalon, keresőbe írjuk be hogy Parallel Downloading és Enabled, majd a szokásos újraindítás, bezárás.

Egyszerű link másolás

A leggyorsabb és legegyszerűbb link másoláshoz, a weboldal címe mellett balra találunk egy lakatot, vagy egy i gombot, erre kattintsunk rá, majd a megjelő linken tartva az ujjunkat már le is másoltuk a címet.

YouTube a háttérben

Ha véletlenül lenne valaki, aki Chrome-ban néz, illetve hallgat YouTube-ot, annak hasznos lehet a következő trükk ha nem ismeri. Ha a YouTube oldalon vagyunk, a 3 függőleges pontos menüt megnyitva pipáljuk ki az Asztali webhely-et. Ha újra betöltött az oldal, elindítva kedvenc zenénket vagy valamilyen videót lerakjuk háttérbe a Chrome-ot, vagy ha lezárjuk a képernyőt, továbbra is hallható lesz.

0

Related Posts

Subscribe
Visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments
Privacy Preferences
When you visit our website, it may store information through your browser from specific services, usually in form of cookies. Here you can change your privacy preferences. Please note that blocking some types of cookies may impact your experience on our website and the services we offer.