LifeAfter: Billentyű beállítás Bluestacks-on

com.netease.mrzhna.sc3_.2019-03-11-13-51-11

A Bluestacks Android emulátor segítségével lehetőségünk van számítógépen is futtatni kedvenc telefonos játékainkat. Egyes játékokban kifejezetten nehéz lehet az irányítás, egyike ezeknek a LifeAfter, ha nincs megfelelően beállítva. Lássuk is hogy kell.

Mondanom sem kell, hogy elengedhetetlen a Bluestacks emulátor megléte és rajta a LifeAfter survival játék. Indítsuk el az emulátort, majd a LifeAftert.

Ha megvagyunk, az emulátor jobb alsó sarkában találunk egy kis billentyű ikont, majd arra kattintsunk rá.Jobb oldalon felbukkan egy kis ablak, ahol megtaláljuk a játék irányításához szükséges gombokat.


Először fogjuk meg a “D-pad” gombunkat és húzzuk a bal oldalon lévő, karakter irányító gombunkra, amennyire csak lehet, tegyük pontosan a közepére. Így megjelent egy kis WASD kontrolleres ikon, amire kattintsunk a jobb egérgombbal.

Jobb klikk után felbukkan, a fent látható “D-pad settings” ablak. Pirossal jelöltem, hogy melyek azok a mezők, amiket módosítani kell. Először is a “Radius” legyen “5”. Ez a D-pad sugarának a nagyságát jelöli. A következő piros rész is nagyon fontos, itt tudjuk beállítani, hogy a karakterünk képes legyen a futásra. A “Speed modifier 1”-re állítsuk azt a gombot, amit megnyomva szeretnénk, hogy fusson a karakterünk, ez nálam a “SHIFT” gomb. Alatta a “Radius 1”-nek állítsuk át az értékét “10”-re. Így ha jól pozícionáltuk a D-padunkat, akkor a shiftet megnyomva tudunk majd futni. Amennyiben mégsem, csak mozgazzuk, lőjjük be a megfelelő helyre.

Következőnek a jobb oldali gomb listából, húzzuk ki, nagyjából a képernyő közepére az “Aim, pan and shoot” célkeresztet, majd kattintsunk rá jobb klikkel.

Ez egy nagyon fontos funkció lesz. Ennek a gombnak a segítségével tudjuk megcsinálni, hogy a képernyőt mozgasuk az egerünkkel, vagy csak a képernyőben a kurzort. A piros négyzetben jelölt “Start stop” mezőre, egy általunk tetszőleges gombot válasszunk. Számomra túl gyors volt az egér, így alatta a szürkén jelölt mezőbe a “Mouse sensitivity”-hez 0.5 került, de mindenki leteszteli kinek mennyi az ideális. A zöld négyzetben a “Fire with mouse left”-et engedélyezzük, majd alatta a sárgán jelölt gombot húzzuk ki a bal oldali öklünkre. “Action” gombnak válasszük a bal egérkattintást.

Nagyjából már megvagyunk, már csak az egyéb gombok maradtak.

A bal oldali listából válasszuk keressük meg a “Tap spot” gombot, majd húzzuk a kívánt helyre, legyen az táska, térkép, fegyverváltás és egyszerűen csak üssük be azt a billentyűt, amit használni szeretnénk a funkcióhoz.

Ha mindennel végeztünk, valami ilyesmit fogunk kapni. A levegőben lévő “E” billentyű, a párbeszédeknél használom. Majd kattintsunk a zöld “Save” gombra és teszteljük a beállításainkat.

Merjük használni és tesztelgetni a virtuális írányítási lehetőségeket, hogy a nekünk megfelelő lehető leggyorsabb és legkényelmesebb beállításokat megtaláljuk. Ha valamit félre nyomtunk, arrébb tettünk tudjuk a későbbiekben is mozgatni, illetve törölni. A fentebb látható beállítások a saját tesztelés, kitapasztalás céljából készült, egyfajta irányadó.

0

Related Posts

Privacy Preferences
When you visit our website, it may store information through your browser from specific services, usually in form of cookies. Here you can change your privacy preferences. Please note that blocking some types of cookies may impact your experience on our website and the services we offer.